På Thymes planteskole fejrer vi Havens dag

hvert år i den anden week-end i september.

 

Havens Dag 2019

”Liv i haven – Lev i haven”

Liv i haven – Lev i haven

Værn om livet i haven

Når du skaber liv i din have, er det en langt større oplevelse at leve i haven. Hvorfor ikke sove i din have? En middagslur eller hele natten under stjernerne? Lyt til fuglene og dyrene, der pusler i hækken. Mærk den kølige vind på din kind, oplev duftene, når duggen falder og lad havens planter pakke sig om dig som en dejlig dyne.

Havens Dag kickstarter plantesæsonen – det er her i september og de følgende efterårsmåneder, at det er rigtig godt at plante haven til med flere træer, buske, stauder, roser, frugtbuske, frugttræer og stedsegrønne planter. Planterne er eminente opholdssteder for havens vilde dyr og insekter – og bare rolig, dyrene angriber ikke, men er netop med til at gøre din have til en oase af planter og dyr, der lever i en symbiose, så du ikke får udfordringer med luseangreb i planterne. Du kan med fordel etablere pindsvinehuse og hjælpe fuglene med mad og redekasser, når det bliver vinter.

Flere planter i haven øger diversiteten og skaber liv i haven – liv, som man med god samvittighed kan leve med. Træerne lagre CO2, bierne bestøver fremtidens afgrøder, blomstrende buske sikrer overlevelsen af sommerfugle, og vand i haven er nyttig for både fugle og mange insekter.

Lev livet i din have, hvor familien kan samles omkring bålet og børnebørnene kan overnatte i shelter eller hængekøje. Nærvær og samvær og tiden godt brugt tanker oplevelseskontoen op og bidrager til næste generationers ansvar overfor naturen.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld