Hvidløg

Du kan sagtens dyrke dine egne hvidløg, de trives godt i almindelig havejord, men dyrket i drivhus eller i krukker, kan man også få meget ud af sine hvidløg.

Danmark ligger i yderkanten af det optimale område for hvid-løgsdyrkning, men med det rigtige valg af sorter kan det lade sig gøre at lave gode hvidløg. Det er en fantastisk fornemmelse at trække et hvidløg op af jorden og gå direkte i køkkenet med det. Der er en hel speciel duft og smag i et nyhøstet hvidløg, det er saftigt og frisk i smagen. 
Det bedste dyrkningsresultat fås ved plantning om efteråret.

  
 

EFTERÅRSSORTER:

Thermidrôme, en meget hårdfør sort som giver middeltidlig høst af mellemstore hvidløg med store fed og en krydret smag.

Messidrôme, en sydfransk sort med helt hvid skalfarve som giver en sen høst af mellemstore hvidløg store fed. God afrundet og stærk smag.

Germidour, den tidligste sort. Meget velegnet til friske hvidløg. Giver smukke violette hvidløg, lidt uregelmæssig af form med mellemstore fed med en god frisk stærk smag.

Therador, en sydfransk sort som giver et stort udbytte af hvide løg med violette striber. Sen høst af mellemstore til store hvidløg med pæne fed og stærk men krydret smag.

Vigor, en højtydende sort af amerikansk oprindelse. Kan være lidt følsom i overvintringsfasen. Giver en sen høst af store hvide lidt kantede hvidløg med lilla anstrøg og store fed med enstrenget stærk smag.
Se dyrkningvejledning her:
 

     
     

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld

Læs mere om

Dyrkningsvejledning
Dyrkningsvejledning
Hvidløgene deles i fed og plantes med den spidse ende opad i 7 til 8 cms... Se mere